Megkérdeztük: témánk a Vidámpark volt

Kutik Erik Sandor
Kutik Erik Sandor

Debrecen – Megkérdeztük az utcán sétáló kedves járókelőket, hogy milyen játékokat látnának szívesen a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Vidámparkjában. 

Óriáskereket szeretnék, azaz hogy mindenképpen maradjon meg a Vidámparkban. Jó volna egy olyan játék, amikor nyuszikákat kell eltalálni: egy gyerekeknek való céllövölde. Dodzsemet még nem próbáltam, de az volna az igazi, ha autóversenyezni is lehetne: olyan kisautókkal, amit elég kormányozni, és gyerekek is vezethetik.
Kuti Erik Sándor elsőosztályos tanuló

 

Szeretem a régi játékokat a Vidámparkban: nem is változtatnék nagyon rajtuk. Inkább felújításra van szükség. Mégis nagyobb hatása lenne a parknak, ha lenne hullámvasút; a dodzsemet nagyon kedveltem. A nagyobbak is jobban szórakoznának, ha lenne benne forgódob, vagy terminátor (csónakszerű ügyességi játék).
Lakatos Péter egyetemi hallgató

 

Soha nem voltam a Vidámparkban, holott debreceni vagyok. Vonzóbb lenne a park, ha látványos és extrém játékokat működtetnének benne, és minden korosztályra gondolnának. Kipróbálnék szívesen egy hatalmas hullámvasutat például vagy az úgynevezett Hully-gulyt; autóversenyt, dodzsemet, elvarázsolt kastélyt, és egy eredeti forgókereket.
Szabó Kata középiskolai tanuló

 

Bár nem nagyon szeretem a vidámparkot, szívesen látnék benne ciklont – a centrifugaként is ismert „játék”–, és a régi jó fa hullámvasutat. A hangulat kellékei sem maradhatnak el: a vattacukor és a törökméz. A debreceni Vidámparkban egyszer voltam, betegen; de az említett centrifuga nagyon tetszett.
Cristescu Ákos diák

 

 

Hullámvasút, céllövölde, gumiasztal, körhinta a lovakkal mind nagyon jó; de örülnék interaktív, ügyességi játékoknak. Az elévarázsolt kastély sem rossz, de új, meghökkentő elemeket kellene kitalálni bele: a felnőtteket is érdekelné, ha nem lenne húsz éve ugyanolyan; hisz a vidámpark lényege kortalan: a játék, nevetés, boldogság, öröm helye.
Kaszás Erzsébet ügyintéző