Megkérdeztük: számít rá, hogy olcsóbb lesz a kenyér?

Megkérdeztük: számít rá, hogy olcsóbb lesz a kenyér?
Miskolc – Az utca emberét kérdeztük, számít-e rá, hogy olcsóbb lesz a kenyér.

Nem foglalkozom ezzel, mert így is úgy is meg kell venni – válaszolta Horváth Gyuláné. Mivel alapvető élelmiszer, akkor sem veszek belőle kevesebbet, ha drágább – tette hozzá.
„Mindegy mennyi lesz, én évek óta saját magamnak sütöm a kenyeret. Így nem kell elmenni érte a boltba, és persze nem utolsó sorban, tudom, hogy miből készül” – mondta Soltész Sándorné.
Nem hiszem, hogy olcsóbb lesz – kezdte Ambrus Bernadett. – De akármennyibe kerül is, meg kell venni, kenyérre szükség van.
„Nem bízom abban, hogy lejjebb viszik a kenyér árát, hiszen azt lehet hallani, a gabona ára fent van. De akármennyi is a kenyér, mivel létfontosságú, úgyis megveszi az ember” – tudtuk meg Gyulai Józsefnétól.
Így is megveszem, azt a mennyiséget, amit meg kell – kezdte Jónásné Kovács Judit –, de nem is hiszem, hogy olcsóbb lesz. Szerinte a mostani élelmiszerárak nem azt vetítik előre, hogy lejjebb menne a kenyér ára. Örüljünk, ha nem vetik ki rá a szénhidrátadót – tette hozzá.
Kristóf Ildikó örülne, ha olcsóbb lenne a kenyér, de akármi is lesz, meg fogja venni – mondta. Igaz – folytatta –, ha nagyon drága, akkor az ember a minőség javára próbál majd válogatni az olcsóbb termékekből.
 

Olcsóbb liszt – olcsóbb kenyér?

Borsod-Abaúj-Zemplén – Ha a pékektől függ, aligha várható a kenyér árának csökkenése.