Megkérdeztük: Ön játszik-e valamilyen online játékot?

Akt.:
Megkérdeztük: Ön játszik-e valamilyen online játékot?
Debrecen – Nem játszom semmilyen játékkal, mert rosszul vagyok tőle, amikor az emberek kíberzombi módjára séta közben is csak a telefonjukat nyomogatják, és nem figyelnek az útra, ami miatt akár balesetet is okozhatnak. Ráadásul a játékfüggőség antiszociálissá is teheti a szerencsétleneket – ráncolta a homlokát Kovács Fruzsina.

– Szoktunk online játékokkal lazulni a barátokkal, az élmény és a közös szórakozás mellett kapcsolattartás gyanánt is. Akinek erős a személyisége, azon nem hagy nyomot a dolog. Én általában MOBA játékokkal múlatom az időt, amit azért szeretek, mert rá vagyunk kényszerítve, hogy csapatként működve dolgozzunk össze a siker érdekében – mondta el Lévai Attila.

Túróczy Dániel bevallása szerint nagyon sokat játszik netes játékokkal, melyeket azért kedvel, mert ezáltal is lehetősége nyílik megismerni más nemzetek tagjait. Szerinte ha az emberek normálisan állnak az ilyen szoftverekhez, akkor nemhogy torzulni, hanem egyenesen épülni fog a jellemük és a gondolkodásuk az átélt élmények hatására.

– Én unaloműzés és móka gyanánt játszom. Természetesen hallottam róla, hogy van az emberekben egyfajta félelem a webes programokkal szemben, de én ezt blődségnek tartom. A Pokémon Go viszont tényleg rejthet veszélyeket magában, hiszen ha az ember csak a telefonjára fókuszál, könnyen pórul járhat az utakon – véli Tarján Ádám.

– Nekem nincs időm az ilyesmikre, mert rengeteget dolgozom, de ha tehetném, háborús játékokat próbálnék ki. Azon belül mindegy, hogy fantasyról, vagy éppen egy modern környezetben bonyolódó MMORPG-ről lenne szó – nyilatkozta Borsos László.

Nagy János általában a munkából hazaérvén, levezetésképpen szokott „kockulni” pár órát. Meglátása szerint azoknál a kisgyerekeknél, akik nem a korosztályuknak megfelelő programokkal múlatják az időt, előfordulhat, hogy azt hiszik, a valós életben is büntetlenül lehet megcselekedni azokat a dolgokat, amiket a virtuális világ elbír.