Megkérdeztük: Nem tart az időjárástól?

Akt.:
Megkérdeztük: Nem tart az időjárástól?
Miskolc – “Figyeljük az időjárás jelentést, és ha vihar készül, inkább odabenn ebédelünk” – olvasóinkat kérdeztük az időjárásról.

Megkérdeztük: Nem tart az időjárástól?

Kóti Adrienn dolgozik a nyáron, de amikor csak teheti, kimegy a szabadba. „A családdal gyakran grillezünk olyankor, főleg olyankor, ha valamilyen családi rendezvény van, de eddig szerencsénk volt, az elmúlt hétvégeken bennünket nem kapott el a vihar.”, mondta.
„Figyeljük az időjárás jelentést, és ha vihar készül, inkább odabenn ebédelünk¨, mondta Molnár Réka, és hozzátette: a magas UV-B ellen naptejjel védekezik, mert az osztálykiránduláson mindenki nagyon leégett, azóta erre is odafigyel.
„Sokat vagyunk a szabadban, strandra járunk, kirándulunk, persze csak akkor, ha nem készülődik vihar. A napsugárzás ellen fényvédő krémmel védekezek, és próbálok az árnyékban maradni”, mondta Rákos Klaudia.
„Mindig a szabadban vagyunk, strandra járunk vagy sétálunk”, válaszolta Lőrincz Letícia, aki nem tart a magas UV-sugárzástól, de arra azért odafigyel, hogy le ne égjen.
Testvére Lőrincz Szimonetta is a szabadban tölti az ideje java részét: „Az eső sem zavar minket. Esőben esernyőt, máskor napernyőt használunk. A programjainkat úgy szervezzük, hogy ha rossz az idő a hétvégén, akkor hétközben megyünk strandra. Amióta nyári szünet van, ez nem jelent problémát”, felelte.
„Nem nagyon foglalkoztat az időjárás. Általában délután járunk el fürdeni, sétálni, addigra általában látszik, milyen idő lesz. Az UV-B-vel sem foglalkozom, igaz, kerülöm a tűző napsütést”, mondta Balsai Zita.

 


Jön a hidegfront, de hétvégén jó időnk lesz

Tréfás kedvű az időjárás, a pihenőnapokra időzíti a záport, zivatart.