Megkérdeztük: Mit néz meg az operafesztiválon?

Csilekné dr. Rajkai Etelka
Csilekné dr. Rajkai Etelka
Miskolc – Mi Hajdúszoboszlón lakunk, csak az unokáinkat jöttünk meglátogatni. Operafesztiváli előadásra nem tudunk menni, este utazunk haza, de a belváros hangulata nagyon jó. Szép tiszta minden, látszik, hogy készültek a fesztiválra – mondta Csilekné dr. Rajkai Etelka.

Férje, Csilek János hozzátette, korábban ők is megnéztek egy-két előadást. Véleménye szerint az operafesztivál segít Miskolcnak, hogy ismertté váljon.

Csilek János

Jakab Barna nem elégedett. Neki sokkal jobban tetszettek az évekkel ezelőtti fesztiválok, amikor sokkal több árus volt, több színpad és program. Színházi előadásra ő sem megy, majd az Erzsébet téri programokat nézi meg.

Jakab Barna

Béres Gyula Tamás a szabadtéri programok közül a Lúdas Matyira kíváncsi. Mégpedig azért, mert ez a produkció tanítványai szakmai munkájához kapcsolódik. A belváros hangulatát így jellemezte: kellemes.

Béres Gyula Tamás

Vámos Tímea viszont hiányolja a pezsgő hangulatot a szombat délutáni főutcáról, és sajnálja, hogy az egész fesztivál szegényebb, mint évekkel ezelőtt. Szeretné A trubadúr című operát megnézni.

Vámos Tímea

A 11 éves Peitl Fruzsina is A trubadúrra készül. Ő a beavató előadásokra is kíváncsi. Nagyon szereti, amikor Hábetler András elmagyarázza egy-egy opera történetét.

 Peitl Fruzsina