Megkérdeztük: Mit mutatnál meg Aggtelekből?

Akt.:
Takács Sándor Dominik: a falu szép és érdekes épületeit
Takács Sándor Dominik: a falu szép és érdekes épületeit - © Fotó: Bujdos Tibor
Aggtelek, Miskolc – Megkérdeztük a fiatalokat, hogy mi lenne az, amit megmutatnának másoknak Aggtelekből, mire érdemes figyelni, ha arra jár az ember. Ahány megszólaló, annyi válasz érkezett.

Szegő Dániel

Szegő Dániel: A barlangot, a karszt felületét, az Ördögszántást.

Nagy Fanni

Nagy Fanni: Az iskolánkat, ahol nagyon jó a közösség, megmutatnám, mennyi programunk van. A legközelebbi a gyermeknapi lesz habpartival!

Szűcs Zsófia

Szűcs Zsófia: Az Ördögszántás alatti Káposztás-tóhoz is elvinném a vendégeimet, nem fürdeni, hanem az állatvilágot és a vízi növényeket megfigyelni.

Czifra Liliána

Czifra Liliána: Két dolgot feltétlenül megmutatnék, az egyik a Jósvafő és Aggtelek közötti Vörös-tó. Naplementekor vinném fel a látogatókat az Ördög-hegyre, olyankor a legszebb. Tiszta időben még a Magas-Tátráig is ellátni!

Veres Dorottya

Veres Dorottya: A barlangon belül hosszú túrára invitálnám meg az idegeneket, én is szívesen velük mennék, mert még nem volt benne részem, de vágyom rá. Biztatnám őket, hogy járják végig a szálláslehetőségeket is, sok kis szálloda van, szerintem elég szépek és takarosak.

Takács Sándor Dominik

– Takács Sándor Dominik: Magát a falut mutatnám meg szívesen, szépek és érdekesek az épületek. Megbeszéltetném a régi életről az időseket, főképpen Boriska nénit, idősebb Tóth Bélánét (szemben lakik az iskolával), aki úgy tud mesélni, mintha egy könyvet lapoznánk föl. Megkóstoltatnám a hagyományos helyi étkeket is, mint például a zsámiskát.