Friss hírek

2011.05.03. 17:01

FÜHÜ ANNO 2008.05.05. Kitüntették Harry herceget

<p>Három évvel ezelőtt, 2008. május 5-én Harry herceg megkapta első katonai kitüntetését az afganisztáni misszióban való részvételéért. A Windsorban tartott ceremónián 170 katonatársát is érdemrenddel jutalmazták. Az elismeréseket nagynénje, Anna hercegnő nyújtotta át.</p>

A 23 éves Harry herceg, aki sorban a harmadik várományos a brit trónra, tíz hetet szolgált Afganisztánban. Titokban küldték a NATO-vezette nemzetközi erő kötelékébe, majd miután a sajtóban megjelent, hogy hol szolgál, februárban hazarendelték, mert kiemelt célpontként túlságosan nagy veszélyt jelentett volna társaira. Afganisztán déli részén, Helmand tartományban teljesített szolgálatot.

A ceremónián, amelyet a windsori Combermere Barracks-ban tartottak, megjelent Harry barátnője, Chelsy Davy, bátyja, Vilmos herceg és apja, Károly herceg is.

Afganisztánban 7800 brit katona szolgált a NATO-vezette koalícióban, amely negyven nemzetet tömörít. A legtöbb brit Helmandban állomásozott 2008-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!