Megkérdeztük: Miben segít az Alliance Francaise?

Azoktól a diákoktól érdeklődtünk, akik emelt szinten tanulják a francia nyelvet. A Zrínyi Ilona Gimnázium tanulói válaszoltak kérdésünkre.

Az Alliance Francaise nagyon sok programot szervez, melyekre rendszeresen eljárunk. Itt megismerhetjük Franciországot, a francia nép ünnepeit. Sok vendéglektor is érkezik, akik előadást tartanak városukról, régiójukról.
Szabó Zita (16)

Általában péntek délutánra szervezi az Alliance Francaise a programjait. Itt lektorokkal találkozunk, más iskolák diákjaival ismerkedünk, beszélgetünk. Dalokat hallgatunk és tanulunk, a délutánok játékosan, humorosan telnek.
Czeglédi Alexandra (16)

Sok lehetőséget ad a francia nyelv minél jobb megismerésére és gyakorlására az Alliance Francaise. Érdekes programokat szerveznek nekünk, ahol franciául beszélhetünk, megismerhetjük az ország kultúráját, szokásait.
Pozsgai Petra (16)

Nagyon hasznosnak tartom az Alliance Francaise programjait. Mindenki örömmel megy ezekre, mert itt könnyedén tanuljuk a nyelvet. A rendezvények érdekesek, fiatalosak, humorosak, igazán a diákoknak szólnak.
Molnár Adrienn (16)

Mivel anyanyelvi franciákkal beszélgethetünk az Alliance Francaise segítségével, egyre jobban elsajátíthatjuk a nyelvet. Jó a diákok kapcsolata az intézettel, sok fiatalos programot szerveznek, kedvesek és segítőkészek.
Birk Márta (16)