Megkérdeztük: mi alapján választott helyszínt május 1-jén?

Megkérdeztük: mi alapján választott helyszínt május 1-jén?
Miskolc – Népkert, vagy Csanyik? Megkérdeztük a majális(ok) forgatagában az ünneplőket, hogy mi alapján választottak helyszínt?

– Amióta az eszemet tudom a Népkertben nem volt majális. – mondta Varga Andrásné, aki anno a Miskolci Élelmiszer Kiskerből ment nyugdíjba. – Ez egy megszokott hely, itt érezzük jól magunkat, ide járok 1953-tól. Kövesdi Györgyné elárulta, hogy 50 éve lakik Miskolcon, és fiatalasszony kora óta minden évben kijár május elsején a Csanyikba. – A Csanyik a majális helye. Most a nyugdíjas barátnőkkel, korábban a gyerekkel jöttünk fel ide. Beszélgetünk, nézelődünk, iszunk egy sört, eszünk egy lángost, mert ez is hozzá tartozik. Mást nem is tudunk megengedni magunknak… – 17 éves koromtól járok a Csanyikba, úgy hogy nekem ez már hagyomány – mindezt már Jakubik László nyilatkozta lapunknak. – Főzünk, és itt vannak a barátaim. Egyébként Diósgyőrben élek, azaz közel is van a helyszín. A Népkert messze van, és nem is igazán az én világom.

Minden tetszik

Balajtiné Juhász Boglárka a családjával látogatott ki a belvárosi helyszínre. – Itt lakunk a Népkert mellett, ezért nyilván sokkal egyszerűbb volt ide eljönni majálisozni, mint kibuszozni a Majális parkba. Óvodás kislánya, Balajti Boglárka egy picit szégyenlős volt, de nem titkolta, hogy minden tetszik neki a népkerti Majálison, de leginkább a kézművesek és a játékok. – Anyával és nagyival megnézzük a többi játékot és fagyizni is fogunk. Kántor Istvánt is kislányával, Katával az ölében faggattuk. Mint mondta, ígéretesnek tűnt előzetesen a program, ezért jöttek a belvárosba. – Jól érezzük magunknak, igaz nem olyan régen érkeztünk. Egyébként látszik, hogy mindenki jól érzi magát. Nem csoda, hiszen a programok kellemesek, míg bennünket főleg a táncos előadások érdekelnek minket.