Megkérdeztük: Meg szokta nézni az Oscar-díjas filmeket?

Megkérdeztük: Meg szokta nézni az Oscar-díjas filmeket?
© Fotó: AFP / DPA / Ralf Hirschberger
Debrecen – Filmfogyasztási szokásaikról érdeklődtünk debreceni olvasóinknál, nézzük a válaszokat.

Veress Borbála, tanuló

veress_borbala

Vannak olyan Oscar-díjat nyert alkotások, amelyeket szívesen megnézek. Főként a magyar filmek érdekelnek. A kitüntetett művek több ember érdeklődését felkeltik, köztük az enyémet is.

Kiss Eszter, tanuló

kiss_eszter

Szeretem a filmeket, ezért természetesen meg szoktam nézni az Oscar-díjas alkotásokat. Nem fontos számomra, hogy sztárok játsszanak benne, a történet és a fordulat a lényeges.

Faragó Tímea, tanuló

farago_timea

Nem figyelem, milyen alkotások kaptak Oscar-díjat, számomra az egyáltalán nem lényeges. Leginkább otthon a barátaimmal szoktam filmet nézni, nem jellemző, hogy moziba járok.

Liktor Eszter, projektmenedzser

liktor_eszter

Felkelti az érdeklődésemet az, ha egy film Oscar-díjat kap, kiváltképpen, ha magyar alkotásról van szó. Ha nem tudom, hogy mit nézzek meg, akkor rákeresek a díjazott mozifilmekre.

HBN|Fotók: Matey István


Guillermo del Toro rendező A víz érintése című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó díjat
Los Angeles/Budapest - Tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra A víz érintése a 90. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. Guillermo del Toro fantasy filmje megkapta a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést is. A legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében, amelybe...