Friss hírek

2008.12.31. 10:13

Ünnepi nyitvatartás - délelőtt posta és bank is van még, holnap szinte minden zárva lesz

<p>Aki siet, még elintézheti a bevásárlást a következő órákban, sőt, bizonyos posták is nyitva vannak, de többségük délben bezár. A boltokban a tulajdonos dönti el, meddig tart nyitva december 31-én. A hipermarketekben délutánig fogadják a vásárlókat. Január 1-jén néhány kivétellel minden üzlet zárva lesz.</p>

A posták többsége csak szerda délelőtt tart nyitva, legtovább a Budapesti Központi Okmányiroda kirendeltségén lehet ügyeket intézni - itt 14 órakor zár be a posta. A Fogarasi úti hipermarket egyébként nonstop postafiókja bezár szerda délben, és a vidéki posták is legfeljebb 12 óráig tartanak nyitva. Január elsején egyetlen posta sem lesz nyitva, legközelebb 2-án, reggel 7 órától a Fogarasi úti kirendeltséget kereshetik fel az ügyfelek.

Szilveszterkor az üzletek nyitvatartási idejét nem korlátozza jogszabály, minden bolt tulajdonosa maga dönti el, meddig tart nyitva. Az iparcikk-üzletek egy része biztosan zárva lesz, működnek azonban az élelmiszerüzletek, és általában a délutáni órákban zárnak be - mondta a Független Hírügynökségnek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Ugyanez vonatkozik a szolgáltatókra is, például a fodrászokra vagy a bankokra.

Egyetlen szabály van: január elsején néhány kivételtől eltekintve minden üzletnek zárva kell tartania. Kivételek a vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, benzinkutak, virág- és édességboltok. Szintén nyitva lesznek a non-stop kisüzletek és az idegenforgalmi helyek kis boltjai - tette hozzá Vámos György.

A hipermarketek szerda késő délutánig nyitva lesznek, 16 illetve 18 óráig. Bizonyos bankokban szerda délelőtt fogadják az ügyfeleket, de többségük délben bezár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!