Megkérdeztük az Olvasót: ön időben beadta az adóbevallását?

Megkérdeztük az Olvasót: ön időben beadta az adóbevallását?
Volt akin könnyűnek ítélte, volt aki nehéznek, abban azonban mindenki megegyezett hétfőn: sietni kell, mert éjfélkor lejár a személyi jövedelemadó beadási határideje.

– Február 10-én elkészült az adóbevallásom, de csak a mai napon (május 21-én – a szerk.) fogom postázni, mert elfelejtettem eddig. – mondta kérdésünkre Tóth Ágnes. – Ez az első adóbevallásom, ezért édesanyám segített, ugyanis ő rutinos, gyakran csinál ilyet.

– Most vitték el az asztalomról! – mindezt már Szabó Anikó jelentette ki. – Mondhatni rutinos vagyok, hiszen körülbelül ez a huszadik alkalom ez ügyben. Mindig az utolsó pillanatra hagyom. Még akkor is, ha száz méteres kígyózó sor volt régen az APEH előtt, és akkor is, ha éjfélig lehet a postán leadni. Ne kérdezze, hogy miért… Könnyebb egyébként a bevallás kitöltése, így magam töltöm ki.

Szegő Nikolett felvetésünkre elmondta, hogy a beadási határidő előtt két héttel adta le és nem okozott problémát számára a kitöltése. Igaz, eddig segítséget kért egy könyvelőtől, de most maga oldotta meg és töltötte ki. “Könnyebb volt a tavalyihoz képest.” – tette hozzá.

– Az én adóbevallásomat a cég csinálja évek óta a kérésemre, és soha nem szokott semmilyen probléma lenni. – mondta Rónyai Gábor. – Mivel évek óta nem én készítem el, így nem tudom, hogy mennyire lett könnyebb, vagy éppen nehezebb kitölteni. Egyszóval gyakorlatilag csak aláírok. Az esetleges késedelemmel kapcsolatban az emberek a hibásak.

Juhász István, mint az elárulta önadózó, és a múlt hét előtti héten feladta a “paksamétát”. – Nekem egy könyvelő csinálja évek óta, és nincs vele semmi probléma. – fogalmazott. – Volt, hogy egy apró hiba, például az aláírás hiánya becsúszott, de nem ez a jellemző.

– Iparkodtam minél hamarabb megcsinálni és beküldeni az adóbevallást. – árulta el Palencsár László. – Mihelyst megkapom a papírokat, utána azonnal intézem. Odaadom egy ismerős hölgynek és ő időben mindig szépen megcsinálja.

ÉM-JLI

Az utolsó percig bevallották

Borsod-Abaúj-Zemplén – Egyszerű kitölteni. Nagyon nehéz. Van, aki az előbbire esküszik, van, akinek nem ment egyedül.

tovább »