Megkérdeztük az olvasót a kultúráról

Miskolci olvasóinktól azt kérdeztük, milyen kulturális célokra kellene áldoznia a városnak. Az olvasók színvonalasabb programokat és intézményeket szeretnének. 

Először is ingyenessé kellene tenni a könyvtárakat, hogy mindenki hozzáférhessen a könyvekhez és a folyóiratokhoz. Szerintem több mozi is kellene, és több színházi előadás. Egy jó kulturális folyóiratra is szükség lenne, ami mindenkihez szól.
Puskás Anikó (27), ápolónő

Én Debrecenbe járok egyetemre, és ott azt tapasztalom, hogy egyetlen mozi is ellátja a várost. Szerintem nálunk is elég lenne egyetlen mozi. A szabadtéri, nyári programokat viszont gyarapítani kellene. A fesztiválok is nagy vendégcsalogatók.
Csáki Zsófia (23), boltvezető

Jobban kellene a városnak a kulturált szórakozás segítenie, a fiatalokét és az idősekét egyaránt. A fesztiválokat jónak tartom, de ezeken a rendezvényeken lehetne még több program. A fiatalokat az ingyenes internet-hozzáféréssel kellene segíteni.
Olejnyikné Barta Szilvia (33), üzletvezető

Több kulturális intézményre lenne szüksége a városnak, ahol a fiatalok és az idősek is megtalálnák a szórakozási lehetőségüket. Ki kellene alakítani egy-két elitebb szórakozóhelyet. Egy rétegnek színvonalas folyóiratra is szüksége lenne.
Váczy István (32). laboráns

Színvonalasabb mozi- és színházi előadások kellenének. A fesztiválokra is többet kellene költeni, hogy még több rendezvény szórakoztassa a közönséget. A könyvtárakra, a művészeti oktatásra és a kulturális folyóiratokra is többet lehetne áldozni.
Orosz Lászlóné (64), nyugdíjas