Megkérdezte, hány óra, aztán elrabolta a mobilt Ózdon

Illusztráció
Illusztráció
Ózd – A klasszikus módszert választotta a rabló. Letartóztatta a bíróság.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki azzal a jól bevált módszerrel rabolta ki a sértettet, hogy megkérdezte, mennyi az idő.

A gyanú szerint március 14-én Ózdon 11 óra körül egy forgalmas áruház mellett egy férfi odalépett egy gyermekhez és megkérdezte, mennyi az idő. A gyermek elővette a mobiltelefonját, mire a férfi kikapta azt a kezéből és eltette. A rabló megfenyegette a gyereket, hogy megveri, majd felajánlotta, ha kell a telefon, megverekedhetnek érte. A megtámadott végül segítséget kért az éppen arra járó rendőröktől.

A rablás elkövetése miatt akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a férfi. Erre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a férfi megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől.

Indokolt a letartóztatás

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított életmódja is arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A Miskolci Járásbíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, ezért döntött a letartóztatás mellett.

A gyanúsított tudomásul vette a bíróság döntését, ugyanakkor a védője még nem nyilatkozott a fellebbezés vonatkozásában.

ÉM


Illusztráció
Miskolc - A bíróság elé kénytelen állni az a fiatalkorú rabló, aki telefonját és pénzét vette el egy alvó embernek. Ennek megfelelően kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi fiatalkorú fiúval szemben. ...

Illusztráció
Miskolc - A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája március 28-ig rendelte el a letartóztatását annak a nőnek, aki két alkalommal is lecsapott az idős sértettekre. Pénz és fülbevaló A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított január 21-én és február 25-én is kirabolt egy-egy idős nőt. Az els...