Megkérdeztük: Mihez kezdene a hajléktalanokkal télen?

“Biztosítani kell számukra melegedési lehetőséget, de fontosabb lenne munkalehetőséget szerezni a számukra” – kaptuk a választ

Mindenképpen több melegedőre, hajléktalanszállóra lenne szükség, végső soron akár iskolák aulájában is meghúzhatnák maguk azok, akik tudnak civilizáltan viselkedni – vélte Mohácsi Eszter, aki szerint hasonló módon lehetne segíteni az otthontalanokon is, mint az árvízkárosultakon.

– Jobban oda kell figyelni rájuk télen, szükség esetén a megfelelő helyre kell irányítani őket, és gondoskodni kell megfelelő mennyiségű férőhelyről – válaszolta Czél Adrienn.

– Tudom, hogy többen azért nem akarnak hajléktalanszállóra menni, mert félnek, féltik azt a kis motyójukat, ami megvan még nekik. Őket meg kell próbálni meggyőzni, és megfelelő információkkal kell ellátni, hogy át tudják vészelni a mínuszokat – mondta Makainé Nagy Gabriella.

 – Szükség esetén meleg helyre kell vinni őket, gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű férőhelyről – válaszolt Szepesiné Urbán Orsolya.

 – Biztosítani kell számukra melegedési lehetőséget, de fontosabb lenne munkalehetőséget szerezni a számukra, hogy újra gondoskodhassanak magukról – válaszolta Zelina Etelka.

– Télen meleg ételt, meleg hálóhelyet kell biztostani nekik, különben nem lehet túlélni a telet a hideg utcán – mondta Molitorisz Gréta.