Megkérdeztük: Könnyű-e Miskolcon közlekedni?

Miskolc – “Délután 4-re nekem már annyira elegem van a dugókból, hogy akkor be is fejezem a munkát”.

Tóth Sarolta a Martin-kertvárosban lakik, ritkán van dolga „a városban”, de ha igen, autóval megy. „A napokban a MÁV-rendelőnél köröztem, egyszerűen nem tudtam leparkolni” – mesélte.

Zelenka János taxis szerint Miskolcon nincsenek „menekülő útvonalak”, aki autóba száll, kénytelen sodródni az eseményekkel. „Délután 4-re nekem már annyira elegem van a dugókból, hogy akkor be is fejezem a munkát” – árulta el.

Faragó Ádám vidékről jár naponta Miskolcra vonattal, a Kós Szakközépbe. „Tavaly villamosra szálltam, idén inkább gyalogolok. Így 6-7 perc, villamospótlóval 15.”

Móricz Tamás a Tatár-dombon lakik. Azt panaszolja, hogy míg a város tengelyeiben sűrűek a járatok, neki vagy sokat kell várakoznia, vagy sokat kell gyalogolnia. „Szívesen kerékpároznék, ha volnának kerékpárutak. A Szinva-mente szerintem kifejezetten alkalmas lenne rá. ”

A nyírteleki Szabó Anita a Miskolci Egyetemre jár. „Az Avason lakom albérletben, a vonatig elvisz a 31-es. A lakástól az Egyetemváros 10 percre van, ott pedig megtalálható minden, ami kell. Ha lehet, elkerülöm a belvárosba utazást.”

A tiszalúci Koczka Istvánnénak gyakran van dolga Miskolcon. „Nagy a felfordulás, nem egyértelműek a jelzések, sokkal több benzin fogy. Ha időre megyek, egy órát is rászámolok.”

 

Címkék: ,hirdetés


hirdet�s