Téglás hírei

2011.05.26. 13:59

Tehetségnap Tégláson

<p>Téglás - A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény angol és német idegen nyelvet tanuló tehetségei mutatkoztak be május 21-én, szombaton, az iskola által szervezett Tehetségnapon.</p>

Az intézmény az Oktatásért Közalapítvány által kiírt pályázaton elnyert pénzből fedezte a tehetségprogramot, melyben 15 diák vehetett részt.
Czibere Béla polgármester köszöntőjében városunk történetét mutatta be, míg Szilágyiné Bodnár Erzsébet intézményvezető az iskola tehetséggondozásának fontosságáról és ápolásáról valamint magáról a tehetséggondozó programról beszélt. Kissné Lesnyák Beáta angol szakos tanárnő pedig az idegen nyelvet tanuló diákok munkáit mutatta be. A tanulók olyan kis filmeket készítettek, melyekben angol nyelven mutatták be városunkat és iskolájukat.

A nap további részében angol illetve német mesejeleneteket, mondókákat, énekeket hallhattunk, valamint angol nyelvterületű országok történelmébe is bepillanthattunk a diákok előadásában. A műsor ideje alatt 11 diák alapfokú, 12 diák pedig junior  próba-nyelvvizsgát tehetett írásban és szóban egyaránt.
A vendégek a nap lezárásaként étel és italspecialitásokat kóstolhattak meg, többek között angol teákat tejjel és süteményeket.
- Sz. É. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!