Megkapta a származási bizonyítványt a Tokaj Kereskedőház 2014-es aszúja

Megkapta a származási bizonyítványt a Tokaj Kereskedőház 2014-es aszúja
Megkapta a származási bizonyítványt a Tokaj Kereskedőház 2014-es aszúja - © Fotó: hvg.hu
Budapest, 2015. június 3., szerda (MTI) – Megkapta a borszármazási bizonyítványt a 2014-es aszú boraira a Tokaj Kereskedőház Zrt. a Hegyközségek Nemzeti Tanácsától – közölte a Tokaj Kereskedőház Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a származási bizonyítvány kiadása, amelyhez a szükséges teljes dokumentációt a cég a hivatalos határidőig átadta, az engedélyező hatóságnál tapasztalható informatikai hibák miatt késett.

A cég a közleményben megerősítette, hogy az aszúszemek feldolgozása és az aszúbor készítése során mindenben a jogszabályoknak és a borvidéki rendtartásnak, valamint a vonatkozó termékleírásban előírtaknak megfelelően járt el.

A HVG június elsején azt írta: “elsőre megbukott az állami Tokaj Kereskedőház aszúja”, a cég nem kapta meg a szükséges származási bizonyítványt, így nem kezdheti meg az aszú borok előállítását. A lap már akkor írt arról is, hogy a problémát a Tokaj Kereskedőház Zrt. szerint a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa számítógépes rendszerének egyik hibás vagy hiányos algoritmusa okozta.

– MTI –