Megjött Betlehem világa Miskolcra

Megérkezett a láng
Megérkezett a láng - © Fotó: Vajda János
Miskolc – A környékbeli cserkészcsapatok fogadták a béke szimbólumát Miskolcon.

Bécsből Miskolcra érkezett meg először a betlehemi láng, és innen indult el útjára az ország összes cserkészközösségébe.

600 cserkész

A 31. alkalommal fellobbant betlehemi láng miskolci fogadásán a II. Észak-magyarországi Cserkészkerület (Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye) csapatai vettek részt tegnap délután a miskolci városházán. A II. Cserkészkerületben 16 csapatban 600 cserkész tevékenykedik. A cserkészeket a város részéről dr. Kiss János alpolgármester köszöntötte.

Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János ©

Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította. Egy osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi láng lett. Azóta évről évre egy-egy osztrák cserkész indul Jézus születésének helyszínére Betlehembe, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesből lángot vegyen, amely lámpásba zárva, repülővel érkezik Bécsbe. Ott ünnepség keretében veszik át a lángot a nemzetek, országok cserkészküldöttségei. Ezt követően adják kézről-kézre a világ és Magyarország legnagyobb ifjúsági mozgalmának tagjai, a cserkészek, hogy elvigyék otthonaikba, közösségeikbe, és ott karácsonyig folyamatosan égjen.

– ÉM-SZB –