Friss hírek

2008.11.08. 10:04

Vízzel árasztották el a ferihegyi repteret

<p>Megnyomta a tűzjelzőt, és így vízzel árasztotta el a Ferihegyi repülőtér 2/A terminálját egy orosz férfi pénteken este. Sok berendezés víz alá került, és az utasoknak is el kellett hagyniuk a terminált. A rend még késő este helyreállt, a külföldit jelenleg kihallgatják.</p>

Az orosz férfi pénteken este nyolc óra körül nyomta meg a tűzjelző gombot a Ferihegyi repülőtér 2/A terminálján, ezzel pedig működésbe hozta a berendezést. Víz árasztotta el a területet, sok elektromos berendezés is víz alá került. Amíg a helyreállításon dolgoztak, az utasokat is átirányították a 2/B terminálra - mondta el a Független Hírügynökségnek Horváth Katalin Fanni, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivője.

Hozzátette: a külföldit elfogták a rendőrök, és még éjjel őrizetbe is vették. Jelenleg is tart a kihallgatása, így egyelőre még nem tudni, hogy miért is nyomta meg a tűzjelző gombot. A férfi ellen büntetőeljárás indult - közérdekű üzem működésének megzavarása miatt.

A rend még késő este helyreállt a reptéren. A rendőrségi szóvivő információi szerint az orosz férfi a tűzvédelmi rendszer működésbe léptetésével 2-2,5 millió forintos kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!