Megismétlik a szavazást a Vendégbarát Múzeumokra

Újraindul a szavazás a Vendégbarát Múzeumokra. Eredetileg május 2-ig lehetett voksolni interneten az intézményekre, de felmerült a gyanú, hogy visszaélések történtek, ezért a szervezõk az eredményt érvénytelennek ítélték, és úgy határoztak: május 5-tõl 13-ig ismét meghirdetik a versenyt. A www.est.hu honlapon lehet véleményt nyilvánítani, az eredményhirdetés pedig május 15-én lesz – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Turizmus Zrt. szerdán.

A Magyar Turizmus Zrt. által 2010-ben is meghirdetett internetes játékon dõl el, hogy melyik intézmény kapja a “2010 Vendégbarát Múzeuma” címet. A szavazás ösztönzése érdekében az MT Zrt. idén nem kötötte regisztrációhoz a voksolást. A pályázatot a korábbi várakozásoknál is nagyobb érdeklõdés kísérte, ám a május 2-án lezárt szavazást követõen kiderült, hogy a nemzetközileg is elfogadott biztonsági intézkedések ellenére a szavazás során technikai visszaélések történtek. A pályázatot kiíró intézmények ezért újraindítják a szavazást: május 5-én reggel 9 órától 13-án éjfélig lehet voksolni a www.est.hu honlapon.

Szavazni továbbra is három kategóriában lehet az éves látogatószám alapján: van 30 ezer feletti, 5 ezer és 30 ezer közötti és 5 ezer alatti kategória. Az ünnepélyes eredményhirdetés május 15-én, a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán, a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz.

A Magyar Turizmus Zrt. az Oktatási és Kulturális Minisztériummal, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal és az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárságával közösen 2007-ben indította útjára a Vendégbarát Múzeum Programot. Az a cél, hogy minél többen megismerjék azokat a múzeumokat, amelyek programkínálatuk bõvítésével, újszerû, kreatív, interaktív bemutatási módszerek, formák bevezetésével, a látogatóknak élményt nyújtó elemek alkalmazásával segítik az ismeretek bõvítését.Sporthírek