Megismerték és be is járták az Edelényi Kastélyszigetet

Akt.:
Megismerték és be is járták az Edelényi Kastélyszigetet
Edelény – Egy történelmileg hiteles látogatóközpont születik.

Edelényi civil szerveződések képviselői, érdekvédelmi csoportok tagjai jelentek meg elsősorban azon a lakossági fórumon, amelyen az Edelényi Kastélysziget második üteme fejlesztési munkálatait mutatták be a finisben.

A projektet, annak ütemezését és legjelentősebb állomásait Bay Judit létesítményfelelős ismertette az érdeklődőkkel, akik a rövid összefoglalót követően bejárták a jelzett területeket, ezek között a kastély nyugati szárnyát, sétát tettek a kerti házhoz, a hídhoz és a pavilonokhoz.

Az „Edelény Kastélysziget Kulturális-Turisztikai Központ II. fejlesztési ütem: A kulturális és turisztikai központ innováción alapuló kínálatfejlesztése országos hírű gyűjteményének elhelyezésével és a Kastélysziget teljes rehabilitációjával” ÉMOP-projekt teszi teljessé a korábban megkezdett átfogó kastélyfelújítást, amellyel egy történelmileg hiteles látogatóközpont születik.

A projekt fő célkitűzése a sziget egyesítése, valamint gyűjtemények vásárlásával a kastélyegyüttes teljes körű hasznosítása. Így a létesítményben berendezett tárlatok segítségével lehetőség nyílik, hogy kamarakiállítások, múzeumpedagógiai programok és saját profilú rendezvények épüljenek.

– ÉM –
hirdetés


hirdet�s