Mégis sztrájkolnak Egerben a vasutasok

Az utolsó pillanatban mégis sztrájkba léptek az egri vasútállomáson a jegykezelők, így nem indult el – a menetrendszerinti kettőből – egy szerelvény sem. Korábban úgy tűnt, hogy bár sztrájkot hirdettek a vasutasok, mégis elindulnak a vonatok.

A Liga Szakszervezetek múlt hét végén hirdetett kétórás – délelőtt 8-tól 10-ig tartó – szolidaritási sztrájkot az egri vasútállomáson, a munkabeszüntetés két induló és két érkező vonatot érint. Bár úgy tűnt, hogy a vasutasok felveszik a munkát, a jegykezelők az utolsó pillanatban úgy döntöttek, hogy mégis sztrájkba lépnek. Így a fél kilenc körül az egri állomásról induló két vonat egyike sem indult el. Az egyik érkező szerelvény már begurult az állomásra, onnan azonban még nem indult tovább Füzesabony felé.

A vasutasok az egri Markhot Ferenc kórház dolgozóival szolidárisak. Az intézményben ugyanis hétfő reggel hét órakor határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdettek, a dolgozók azt szeretnék elérni, hogy a megyei közgyűlés bontsa fel a kórház működtetésére kötött szerződést a Hospinvest Zrt.-vel. A sztrájk alatt csak a sürgős eseteket látják el, a járóbeteg-ellátás szünetel és a halasztható műtéteket sem végzik el. Azok a betegek, akik már a kórházban vannak, ugyanolyan ellátást kapnak, mint eddig.Sporthírek