Mégis jöhet Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe egy új nagyberuházás?

Akt.:
Legutóbb a Spinto autóipari cég miskolci gyártóbázisát avatták fel a Déli Ipari Parkban
Legutóbb a Spinto autóipari cég miskolci gyártóbázisát avatták fel a Déli Ipari Parkban - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Száztíz millió dolláros befektetést tervez egy kínai autóipari beszállító – talán nálunk.

Küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával – mondta a Sanghajban tartózkodó Szijjártó Péter. Látni kell a külgazdasági és külügyminiszter szerint, hogy a kínai vállalatok továbbra is határozottan érdeklődnek a magyar beruházási, befektetési lehetőségek iránt, ami hatványozottan igaz az autóiparban.

Ezzel kapcsolatban közölte: küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával. Egy jelentős, több mint 110 millió dolláros (nagyjából 30 milliárd forintos) kelet-magyarországi beruházásról van szó, amely a vállalat első Kínán kívüli gyártási központja lesz. A részleteket és a vállalat nevét hamarosan nyilvánosságra hozzák, tette hozzá. Ha pedig Kelet-Magyarországra irányítja a kormány a megegyezés után a befektetőt, akkor megyénknek nagy esélye lehet a megszerzésére.

Jók az esélyeink

Adott a terület és az infrastruktúra is egy hasonló nagyberuházáshoz, akár Miskolc iparterületén, akár a korábban már kijelölt, kimért és előzetes szerződésekkel összefogott Hernádnémeti határában lévő területről legyen szó, amely a végül Debrecent választó BMW gyár egyik – az utolsó pillanatig partiban lévő – lehetséges helyszíne volt. Mivel pedig Debrecen fejlesztését és jövőjét már a BMW-beruházás határozza meg, így most nagy eséllyel indulhat Miskolc a tervezett beruházásért folytatott harcban. Az internetes fórumok alapján legalábbis mindenki ebben bízik.

ÉM-HI


Budapest - Budapesten lesz a legnagyobb nagy-britanniai autóipari vállalat, a Jaguár új műszaki fejlesztő központja - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió péntek déli Krónika című műsorában. Szijjártó Péter elmondta: a Jaguár budapesti központjában az új modellek...

Leszáll egy helikopter a miskolci repülőtéren
Miskolc - A légimentők maradnak,­­ az ipari park bővül, a repülőtér pedig költözik. Olyan megállapodás született a miskolci repülőtér ügyében, mely minden fél számára elfogadható – jelentette be a hétvégén Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, aki elmondta, a tárgyalásokra azért volt szükség,...