Mégis Irakba küldik Harry herceget?

Harry herceg “nem fél a haláltól Irakban” – ezt állítják a királyi család barátai a Daily Mail című brit bulvárlap pénteki számában. A szigetországban egymásnak ellentmondó hírek keringenek arról, hogy szolgálhat-e a herceg Maysan tartományban. A brit védelmi minisztérium egyelőre felülvizsgálja Harry hadrendbe állítását, a döntést Richard Dannatt tábornok hozza majd meg. II. Erzsébet királynő 22 éves unokája változtatott korábbi álláspontján, és legutóbb már azt nyilatkozta: akkor sem hagyja el a hadsereget, ha nem küldik Irakba, bár a döntés nagyon komoly csalódást okozna neki. Korábban még arról beszélt, hogy kilép a seregből, ha nem mehet Irakba.

A héten Irakban már megtámadtak egy felderítőjárművet, pontosan olyat, amelyet a herceg használ majd – írja a Times című brit lap. Szakértők szerint ez lehetett az első “próbajárat” egy Harry elleni támadáshoz.

A Daily Express című bulvárlap úgy tudja: az Al-Kaida terrorszervezet félmillió dolláros díjat tűzött ki minden olyan információért, amely a herceggel kapcsolatos.

Tony Blair csütörtökön úgy nyilatkozott: örülne, ha az ő gyermekei közül bárki is Irakban akarna szolgálni.

Csak áprilisban egyébként 11 brit katona vesztette életét eddig Irakban.