Mégis elkészül 2010-re a gyorsforgalmi út Pécsig

2010-re elkészül az M6-os autópálya Pécsig vezető szakasza – reagált a kormányszóvivői iroda hétfői közleményében a Világgazdaság cikkére, amely szerint csúszhat az építkezés.

A közlemény szerint a minisztérium és Paks önkormányzata nem a nyomvonal módosításáról, hanem egy további, a várost elkerülő út megépítéséről egyeztet. Ez viszont nem befolyásolja, hogy a közlekedési tárca 2007 őszén kiírja a pályázatot a Dunaújváros és Szekszárd közötti 67 kilométeres szakasz megvalósítására.

A kormányszóvivői iroda közleménye emlékeztet arra, hogy az Érdi-tető és Dunaújváros köztött már elkészült az M6-os autópálya szakasza és folyik a Budapest és Érdi-tető közti szakasz építése – áll a közleményben. Ezen kívül a szaktárca már kiírta a pályázatot a Szekszárd-Bóly és az M60-as Bóly-Pécs közötti szakaszaira is.

A dokumentum leszögezi: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az autópálya építésének menetrendjét úgy ütemezte, hogy mire Pécs Európa Kulturális Fővárosa lesz, a Budapest-Pécs távolságot végig gyorsforgalmi úton lehessen megtenni.