Megint megtámadtak egy BKV sofőrt Budapesten

Megint megtámadtak egy BKV dolgozót Budapesten. A közlekedési társaság közleménye szerint péntek délután egy részeg férfi és egy nő szállt fel a 196-os autóbuszra a XV. kerületi Vásárcsarnoknál, majd randalírozni kezdtek. A járművezető felszólította őket, hogy szálljanak le a buszról. Az ittas férfi ekkor válaszul megpróbálta megütni a buszvezetőt, aki elhárította a támadást, majd a vezetőfülkébe zárkózva kihívta a rendőröket.

A kerületi rendőrkapitányság járőrei rövid időn belül a helyszínre érkeztek és előállították a két ittas utast. A járművezető feljelentést tett ellenük, mindhármójukat kihallgatták – áll a közleményben.

Az utóbbi időben mindennapossá vált a BKV dolgozóit ért atrocitás; ha a tendencia nem változik, rövidesen százas nagyságrendűre növekedhet az idén elkövetett, erőszakos támadások száma – közölte a BKV. A közlemény szerint már keresik a megoldást arra, hogy akár heteken belül kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely rögzítené a járművek belsejében történteket, a törvényi és adatvédelmi előírások betartásával.