Megint alkottak a laposföld-hívők: szerintük kamu volt a SpaceX rakétakilövése

Akt.:
A laposföld-hívők szerint nem lőttek ki semmit az űrbe
A laposföld-hívők szerint nem lőttek ki semmit az űrbe - © Fotó: AFP
A laposföld-hívők szerint egy nagy csalás a Falcon Heavy keddi kilövése. Így egy szép kis összeesküvés-elmélettel álltak elő.

A Flat Earth Society a kilövés után egy nappal reagált a kilövésre, szerintük ez az egész meg sem történt. A Twitteres bejegyzésük szerint az, hogy az interneten keresztül láthattunk egy autót az űrben, és elhisszük, hogy megtörtént a dolog olyan, mintha azért hinnénk el valamit, mert a televízióban láttuk. Sőt szerintük egy magánkézben lévő cégnek, amúgy sem érdeke az igazság felfedése.

De itt nem álltak meg, azt is furcsállják, ha valóban egy Tesla van az űrben akkor miért nem látszanak a műholdak és a Nemzetközi Űrállomás.

Egy másik laposföld-hívő társaság pedig képes volt abba belekötni, hogy az űrben keringő Roadster kormánya az eredeti ovális forma helyett kerek.

Persze a mém-gyár is beindult, van aki közreadta az “eredeti” képet is a Nap felé tartó autóról.

Igazából nagyon meg se lehet lepődni ezeken a kijelentéseken, hiszen nemrégiben Elon Musk érdeklődött a társaságnál, hogy laposmars-hívők miért nincsenek, amire igazán egyszerű választ kapott: Mert a Mars gömb alakú.

Forrás: HVG


„Ne ess pánikba”, most már stoppolhatsz a galaxisban!
Elon Musk űrvállalata, a SpaceX magyar idő szerint kedden este űrtörténelmet írt: sikeresen útnak indították a legerősebb használatban lévő rakétát a floridai Kennedy Űrközpontból. A Falcon Heavy egy Tesla Roadstert szállított, amiben a StarMan „utazik”, az autó műszerfalán pedig egy különös felirat...
A SpaceX megint kitett magáért: hosszú évek várakozása után kedden este, magyar idő szerint 21:45-kor végre megnyomhatták a start gombot Elon Muskék, hogy kilőjjék a világ egyik legnagyobb hordozórakétáját, a Falcon Heavy-t, és a Nap körüli pályára állítsák vele a Tesla legújabb elektromos autóját, ...
2017 van. A XXI. században élünk. Mégis nagyon sokan úgy gondolják, hogy a Föld valójában lapos, és egy nagy átverést próbálnak megetetni az emberekkel, miszerint a bolygónk gömb alakú. Teszik ezt az űrkamerák korában - de nyilván szerintük ez is az átverés része. Külön facebook csoportjuk is van...