Megindult a vonatközlekedés Gödöllő és Aszód között egy vágányon

Akt.:
Fotó: MTI
Fotó: MTI
Budapest, 2012. május 14., hétfő (MTI) – Egy vágányon, 40 kilométer/órás sebességkorlátozással újraindult a vonatforgalom hétfőn hajnalban a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonal Aszód és Gödöllő közötti szakaszán, ahol még szombaton kisiklott egy tehervonat több tartálykocsija – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A 80-as számú vonalon az InterCity és a gyorsvonatok ismét eredeti útvonalukon közlekednek. A Budapest-Keleti pályaudvar és Hatvan között közlekedő elővárosi vonatok helyett Gödöllő és Aszód között továbbra is vonatpótló autóbuszok járnak mindkét irányban.

A sebességkorlátozás és az átszállások miatt a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon a menetidő a szokottnál 20-30 perccel hosszabb a közlemény szerint. A Mávinform közölte azt is: a vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok hétfőn éjfélig pót- és helyjegymentesen vehetőek igénybe.

Szombat délután egy Miskolc felé tartó tehervonat több üres tartálykocsija kisiklott Aszód és Gödöllő között. A balesetben senki nem sérült meg, de a felborult kocsik jelentős károkat okoztak a felsővezeték-hálózatban és a vasúti pályában.

– MTI –