Megindult a roham a Depeche Mode koncertjegyekért

Kedden délelőtt elkezdődött a jegyértékesítés a június 23-i Depeche Mode budapesti koncertjére. Az első ezer belépő 32 perc alatt talált gazdára. A legnagyobb jegyirodák előtt reggel óta hosszú sorok állnak, ami hasonló AC/ DC koncertnél tapasztalt rohamhoz, amikor rekordidő alatt, két nap alatt az össze belépő elfogyott – tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden Márkus Éva, a koncertet szervező Live Nation Hungary marketing igazgatója.

Mint arról korábban hírt adtunk, lemezbemutató koncertturnéja keretében Budapesten is fellép a Depeche Mode együttes. A brit zenekar június 23-án a Puskás Ferenc Stadionban mutatja be új albumát. A belépőket kedden délelőtt kezdték árusítani, és ugyanolyan fokozott érdeklődés mutatkozik a koncert iránt, mint az AC/DC együttes márciusi budapesti fellépése iránt, közölte Márkus Éva.

Abban is hasonló a helyzet, hogy a leggyorsabb vásárlók tudnak a színpadhoz legközelebbi helyeken állni, így természetesen ezek a belépők fogynak a leggyorsabb ütemben, tájékoztatott a marketing igazgató. A legnagyobb jegyirodák előtt éppen ezért kedd reggel óta hosszú sorok állnak.

A Depeche Mode tagjai, Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher – október 6-án Berlinben jelentették be, hogy jövő tavasszal, új albumuk megjelenése után indulnak lemezbemutató turnéra. Az új Depeche Mode album a tervek szerint áprilisban jelenik meg. Az együttes tagjai jelenleg az utolsó simításokat végzi a tavasszal megjelenő új lemezükön.

“A Tour of Universe 2009” című lemezbemutató turné május 10-én Izraelből indul és július 11-én Portóban zárul. A Depeche Mode európai turnéja során 22 ország 28 városában mutatja be új albumának anyagát.

A Live Nation Hungary tájékoztatása szerint ez lesz a brit együttes történetében az első olyan stadion turné, amelyre gigantikus méretű színpaddal, óriási látvánnyal készülnek. Európában várhatóan 1,3 millió ember előtt fognak fellépni.

Az együttes 1985. július 23-án lépett fel először Magyarországon. A budapesti Volán-pályán 4 ezer Depeche Mode rajongó előtt adtak koncertet. A brit csapat legutóbb két évvel ezelőtt, június 12-én koncertezett Budapesten, a zenészek akkor a Puskás Ferenc Stadionban a Playing The Angel turné keretében léptek fel.

Az 1980-ban eredetileg négy taggal alakult, ma már háromfős együttes 11 stúdióalbumot jelentett meg, és az elmúlt csaknem három évtizedben több mint 75 millió eladott lemezzel büszkélkedhet.