Megindult a forgalom az új Mura-hídon

Mindkét irányban megindult a forgalom csütörtök reggel 8 órakor a horvát magyar határon szerdán átadott Zrínyi hídon – mondta el a Független Hírügynökség érdeklődésére Winkler Virág András, az Állami Autópályakezelő Zrt. szóvivője. A pályanyitás első órájában gyér a forgalom, percenként 4-6 autót számoltak a helyi autópályamérnökség munkatársai.

Az M7-es autópályát a horvát A4-es sztrádával összekötő Mura-hidat szerda délután adták át ünnepélyesen. A forgalom az eredeti terveknek megfelelően indult meg csütörtök reggel. A Letenyénél felépült Zrínyi híd és a szintén most üzembe helyezett határátkelő segítségével már Budapesttől egészen a horvát tengerpartig sztrádán mehetnek az autósok.

Aki csak a határátkelés miatt hajt fel az átkelő valamelyik oldalán erre a szakaszra, annak autópályadíjat sem kell fizetnie, igaz, átlépés után le kell hajtani a pályáról. Az új határátkelő átadásával a régi átkelőhelyen csak a KRESZ szerint az autópályáról letiltott forgalom – például a lassú járművek – , valamint a teherforgalom léptethető át.

A 216 méter hosszú Zrínyi hidat 8 millió euróból, magyar tervek alapján horvát kivitelezők építették. A költségeken a két állam fele-fele arányban osztozott.