Megindult a forgalom a hétfői vonatbaleset helyszínén

Újra a menetrend szerint járnak a vonatok kedd hajnaltól a Budapest-Cegléd vonalon, miután befejezték a mentesítést a Monorierdőnél történt balesetnél. A hétfő délelőtti tragédiában négyen meghaltak és 26-an kórházba kerültek.

A hétfő délelőtt, Monorierdőnél történt vonatbaleset után órákig tartott a mentés, csak késő estére sikerült felszabadítani a pályát. Éjjel még voltak késések, kedd hajnalban azonban már a menetrend szerint járnak a szerelvények – mondta el a Független Hírügynökségnek Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke. Hozzátette: néhány perces késések azonban lehetnek, mert a baleset helyszínén egy rövid szakaszon csak 40 kilométeres óránkénti sebességgel mehetnek a vonatok.

A vonatszerencsétlenség hétfőn délelőtt 10 óra 20 perckor történt: a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonatba hátulról belerohant a Ceglédről ugyancsak a fővárosba tartó személyvonat. A balesetben négyen meghaltak és 26-an kórházba kerültek, közülük 7-en súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel. A tragédia után felajánlotta lemondását Szabó Pál közlekedési miniszter és Kamarás Miklós a MÁV elnöke, mindkettőjüknél azt elfogadta a miniszterelnök. Felajánlotta még lemondását Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója is az ő esetében azonban Gyurcsány Ferenc nem fogadta el.