Meghökkentő: Gyorsabb volt vonatozni 25 éve…

Akt.:
Meghökkentő: a magyar vasút még mindig lassabb, mint 25 éve
Meghökkentő: a magyar vasút még mindig lassabb, mint 25 éve - © Fotó: forbes.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Lassabban lehet eljutni több városba, mint huszonöt éve, ezt írja a Forbes magazin. A portál az 1991-es és a mai menetrendet hasonlította össze, amiből az derül ki, hogy Miskolcra tíz, míg Pécsre tizenöt perccel tovább tart az út, mint a kilencvenes évek elején.

Győrbe minden pályagyorsítás ellenére a Railjet ma pont annyit tud, mint 99-ben az Eurocity vonatok, de itt legalább a kilencvenes évek elején volt több mint negyed óra gyorsulás. Szeged lényegében a rendszerváltás óta változatlan 140 perc környékén, de ez még jónak is számít – írja a Forbes magazin.

Debrecenbe öt perccel hosszabb az eljutás ma, mint 1991-ben, Miskolcra 10 perccel volt gyorsabb a Tokaj-expressz a mai intercityknél, Pécs pedig kerek negyed órát bukott, a Mecsek-expressznek elég volt 160 perc, a mai IC-knek 175 kell.”

A MÁV szerint ez azért lehet, mert most sokkal több helyen megáll a vonat, mint huszonöt évvel ezelőtt.

Forrás: forbes.hu | rtl.hu.


USA - Még nézni is rossz, ahogy ez a tehervonat végigcammog a borzasztó állapotban lévő pár méteres sínszakaszon. A mozdonyvezető nem biztos, hogy meg tud inni úgy egy kávét, hogy ne legyen foltos az inge. Forrás: YouTube | Scott Taipale [related-post post_id="3323486"] [related-...

Ott nem volt sín... Vonat vágott át a sztrádán Azerbajdzsánban
Aki nem figyelt eléggé a volán mögött, óriási bajba is kerülhetett volna egy bakui sztrádán, az azeri főváros forgalmas útszakaszán ugyanis egyszer csak átvágott egy tehervonat. A jelenetet egy irodaház ablakából rögzítették. A semmiből érkező szerelvény nem zavartatta magát, sínek nélkül is simá...