Meghirdették a „Nyári diákmunka” programot

Akt.:
Miskolc – A Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal „Nyári diákmunka” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít, melynek célja a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése. A Megyei Kormányhivatal közleménye.

A központi program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb 2 hónap időtartamra, 2015. július 1. és 2015. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok foglalkoztatásához.

A programhoz csatlakozás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán közvetítést kérőként nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez a munkaviszony kezdete előtt személyesen kell megjelennie okmányaival (személyigazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adószám), valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonásakor kiadott iskolalátogatási igazolásával. További információért kérjük, forduljon az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályának munkatársaihoz!

– Póczos Nikolett, sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal –