Megharapta a fürdőzőket egy fogas – kifogták a rendőrség búvárai

Svájcban a rendőrségi búvárok végeztek egy hatalmas hallal, amely egy tóban a hétvégén több fürdőzőt harapott meg – jelentette hétfőn az AFP. A francia hírügynökség információi szerint a támadó hal egy fogas volt, amely 10 centiméter hosszú sebeket ejtett a fürdőzőkön. Két sérültet kórházba kellett szállítani. A fogast a svájci rendőrség búvárai megszigonyozták. A halat később a turistáknak szolgálták fel.

A 70 centiméteres és 8 kilogramm súlyú hal az Olaszország határa közelében fekvő Lake Maggiore nevű település tavában élt. A fogas vasárnap összesen hat fürdőzőt harapott meg. Közülük két ember sebesülése 10 centiméter hosszú volt, így sérüléseiket kórházban kellett ellátni.

A helyi rendőrség búvárai eleinte megpróbálták kihalászni a fogast egy hálóval. De miután ez nem sikerült, a búvárok szigonnyal végeztek a hallal, amelyet ezután megsütöttek és felszolgáltak a turistáknak. A helyi halgazdaság vezetőjének elmondása szerint szokatlan, hogy egy fogas emberekre támadjon. Így szavai szerint valószínű, hogy a halnak úgymond “hormonális egyensúlyi zavara” volt, és ezért válhatott agresszívvá.