Friss hírek

2009.01.15. 09:24

Már sehol sincs piros riasztás az országban

<p>Már sehol sincs a legmagasabb, azaz piros riasztás az országban az ónos eső miatt - mondta el a Független Hírügynökségnek csütörtök délelőtt Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa. Nemrég ugyanis a Dunántúl déli régiójában is feloldották ezt a fokozatot. Több-kevesebb ónos esőre ugyanakkor az egész országban lehet még számítani, napközben viszont ezt fokozatosan a havazás váltja fel.</p>

Az ónos eső miatt rendkívül csúszóssá vált utakon egyébként még a reggeli órákban is történtek balesetek. Velence és Pusztaszabolcs között például egy csirkéket szállító teherautó borult árokba. A Fejér megyei Sukorón pedig egy menetrendszerinti busz csúszott át a szembejövő sávban, majd keresztbefordulva állt meg.

Éjszaka, a kora reggeli órákig több mint 150-szer kérték a tűzoltók segítségét országszerte, leginkább az árokba borult vagy szalagkorlátnak csapódott autósok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!