Meghalt Kaszás Attila – NEKROLÓG

Kaszás Attila a szlovákiai ( akkor csehszlovákiai) Vágsellyén született 1960. március 16-án. 1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti főiskolán Horvai István és Kapás Dezső tanítványaként. 1984-1999 között a Vígszínház társulatának tagja volt. 1999-2003 között szabadfoglalkozású színművészként dolgozott, de vendégművészként változatlanul szerepelt a Vígszínház előadásaiban. Ezekben az években játszott a Rock Színház, a Fővárosi Operett Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Józsefvárosi Színház, a Budapesti Kamaraszínház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Kecskeméti Katona József Színház, a Soproni Petőfi Színház, az Új Színház, a Pesti Magyar Színház, a régi és az új Nemzeti Színház társulataiban, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Gyulai Várszínház és az Esztergomi Várszínház produkcióiban.
2003-tól az új Nemzeti Színház tagja volt.

A színművész 1990-ban kapott Jászai Mari-díjat. Ruttkai Éva-emlékdíjban 1992-ben, Súgó Csiga-díjban pedig 2005-ben részesült.

Számos főszerepet játszott el a huszonhárom év alatt. Sokoldalú színművész volt, prózai darabokban éppúgy láthatta a közönség, mint zenés darabokban. Emlékezetes alakítást nyújtott klasszikus színpadi művekben és mai darabokban is. A padlás Rádiósa, a Koldusopera Bicska Maxija, számos Shakespeare mű hőse, de láthatta a közönség Mefisztóként, Liliomként és Háry Jánosként is. Számos magyar filmben is megmutatta sokoldalú színészi tehetségét.

Ebben az évadban is több színdarabban játszott a Nemzeti Színházban és a Vígszínházban.