Friss hírek

2007.11.17. 20:25

Oldtimer kiállítás Budaörsön - RTL Klub

<p>Több mint száz éves autókat és motorokat lehet megcsodálni a hétvégi Oldtimer kiállításon, Budaörsön. A rendezvényen olyan ritka járműveket is felvonultatnak, amelyeket eddig még sehol sem mutattak be. A 140 autó és 48 motor nagy része magyar tulajdonban van. 11 motor közülük több mint 100 éves, így nem véletlen, hogy a vasárnapig tartó rendezvény biztosítási díja milliárdos nagyságrendű - hangzott el szombat este az RTL Klub Híradójában.</p>

A kiállításon egyebek mellett a Ford legendás T-modelljét is láthatják az érdeklődők, amely Galamb József magyar mérnök tervei alapján készült. Ezt a modellt választották az évszázad autójává, és ez volt a világ első sorozatgyártott automobilja is. Molnár László, a kiállított kocsi tulajdonosa azt mondta: egy itthoni gyűjtőtől vásárolta az autót 5 éve, teljesen romos állapotban volt, egy régi istállóban tárolták.

A legidősebb kiállított kocsi az 1897-ben készült Panhard Levassor, ami még működik, sőt egy hete megnyerte a veterán autóknak rendezett London-Brighton maratont. Alváza, karosszériája és kereke is fából készült, de az érteke körülbelül 400 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!