Friss hírek

2011.05.09. 06:17

40-50 ezren énekelhetnek ma a Hangfoglaló Hétfőn

<p>Csaknem 1300-an töltötték le eddig a jelentkezési lapot az esemény honlapjáról, így valószínűleg minden eddiginél többen éneklik majd egyszerre hétfő délelőtt 11-kor az "Ezt egy életen át kell játszani" című dalt - mondta a Független Hírügynökségnek Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének (HANOSZ) főtitkára. Mivel elsősorban intézmények, közösségek pályáznak, így akár 40-50 ezren is indulhatnak idén, ez pedig a kétszerese a tavalyi számnak - tette hozzá. A versenyzők között lesz a Nemadomfel Együttes is.<br />________________________________________<br />Harmadik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Hangfoglaló Hétfőt. A Hangszeresek Országos Szövetségének kiírása szerint most a Hevesi Tamás által ismertté tett Ezt egy életen át kell játszani című dalt kell elénekelni hétfőn 11 órakor. A HANOSZ főtitkára elmondta, hogy bizakodó, mert mintegy 1300-an töltötték le a www.hangfoglalasonline.hu oldalról a versenykiírást. Ha ennek csak tíz százaléka indul a versenyen, már elképesztő lesz a siker, hiszen egy nevező mögött kisebb kórusok, vagy akár 5-600 fő is állhat, hiszen iskolák is részt vesznek a versenyen. Sok indulót ismer már az előző versenyekről, de új induló lesz például a Nemadomfel Együttes, melyben fogyatékkal élő fiatalok zenélnek - tette hozzá Andrásik Remo.</p>

A versenyen Magyarország bármely általános és középiskolája, annak énekkarai, zenekarai, osztályai, vagy az iskola, iskolák osztályaiból alakított csoportok, együttesek indulhatnak. Nevezhetnek zenei és művészeti iskolás, illetve gyermekneveléssel foglalkozó intézmények, egyesületek. A produkciókban közreműködhetnek tanárok, szülők, az iskola azóta hírnévre szert tett egykori diákjai. Zenekarok esetében négy, énekkarok esetében tizenkettő a minimum létszám. Az előadott dalt kamerával rögzíteni kell és május 16-ig feltölteni a www.youtube.com oldalra, majd a feltöltött videó URL címét kell elküldeni a [email protected] e-mail címre. Ezt követően június 9-ig lehet itt szavazni a videókra.

Az öt legtöbb voksot begyűjtő produkció kerül a zsűri, azaz Hevesi Tamás, Czutor Zoltán, Ásztai Katalin (MZMSZ), Andrásik Remo (HANOSZ) és az ARTISJUS Zenei Alapítványa elé, ők választják ki a legjobbat. A nyertes 1 millió forint értékben kap hangszert vagy hangtechnikai berendezést, továbbá fellépési lehetőséget az őszi Hangfoglalás kiállításon. A legjobb felkészítő tanár, művészeti vezető pedig 100 ezer forintos különdíjban részesül az Artisjus Zenei Alapítvány jóvoltából. A Hangfoglaló Hétfőre a nevezés ingyenes.

További információ: www.hanfoglalasonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!