Meghalt egy magyar vadkempingező Krk szigetén, társa megsérült

Lezúduló kövek sebesítettek halálra egy magyar turistát szombat hajnalban a horvátországi Krk szigetén – adta hírül a Jutarnji List című horvát lap internetes oldalán. A portál szerint a 48 éves budapesti férfit nem temette be a strandra zuhanó kőgörgeteg, de olyan súlyos ütéseket kapott, hogy belehalt. A férfi egy barátjával érkezett a csak úszva vagy csónakkal megközelíthető partszakaszra Stara Baska ((e.: sztárá báská)) településen. A jelentések szerint valószínűleg ott akartak aludni, mert a kőgörgeteg mellett megtalálták holmijaikat. A két férfi kenuval érkezett a partszakaszra. A csónakot is súlyosan megrongálta a lezúduló kőtömeg.

A férfi társa, amikor megindult a lavina, elszaladt segítséget hívni. De ő is könnyebb sérüléseket szenvedett. Az elhunyt férfi holttestét Fiumébe (Rijeka) vitték. Halála pontos okát a boncolás után tudják megmondani a horvát hatóságok.

A szerencsétlenség helyszíne fölött egyébként egy családi ház áll. Az ott lakó házaspár is hallotta a lezuhanó köveket. Az asszony azt mesélte a Jutarnji Listnek, hogy a partszakaszon gyakran gyűlnek össze fiatalok, és sokszor hajnalig mulatoznak. “Mintha kiáltást is hallottam volna, meg mintha kövek esnének a vízbe. De ez minden este így van, amikor a fiatalok lent szórakoznak” – mesélte az asszony. A férj azt mondta, hogy ő már 20 évvel ezelőtt is figyelmeztette a helyieket: le kellene robbantani a sziklás részt, mert veszélyes.

A közelben egyébként még egy hasonló labilis sziklafalszakasz van. Hozzátette, hogy a part fölött autóút húzódik, amelyen hatalmas kamionok is dübörögnek, és nem csak az ő házuk remeg ebbe bele, hanem a sziklák is.Sporthírek