Friss hírek

2008.12.14. 18:43

Százmilliós károk a ferihegyi sztrájk miatt - RTL Híradó

<p>Több százmilliós kárt okozott eddig a reptéri sztrájk a Magyar Turizmus Zrt. elnöke szerint. Niklai Ákos az RTL Híradónak azt mondta, a turisták nem szeretnek bizonytalan célpontokat választani, ezért részben a kiszámíthatatlan ferihegyi állapotok miatt Budapest helyett inkább Prágába, vagy Bécsbe mennek. Pedig a Turizmus Zrt. 200 millió forintos kampánnyal készült a télre. Ferihegyen ötödik napja tart a sztrájk.</p>

Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke az RTL Híradónak azt mondta: ha csak ezer turista kiesik - de jóval több fog kiesni - az a vállalatok és a turizmus bevételeiben, 200 millió forint csökkenést okoz.

A Turizmus Zrt. elnöke szerint a magyarországi idegenforgalom a gazdasági válság miatt már eleve nincs jó helyzetben, idén novemberben 15 százalékkal kevesebb turista érkezett, mint tavaly ilyenkor. Niklai Ákos szerint a ferihegyi sztrájk tovább csökkenti a turizmusból származó bevételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!