Meghalt Avicii, a világ egyik legismertebb DJ-je

Akt.:
Avicii a 2015-ös Sziget Fesztiválon
Avicii a 2015-ös Sziget Fesztiválon - © Fotó: AFP / Kisbenedek Attila
USA – A Grammy-jelölt DJ 28 éves volt, halálának oka egyelőre ismeretlen.

Meghalt Tim Bergling, művésznevén Avicii – írja a CNN. A DJ halálhírét sajtóképviselője is megerősítette. Avicii Maszkatban, Omán fővárosában vesztette életét, egyelőre ismeretlen körülmények között.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Tim Bergling, művésznevén Avicii”

– áll a CNN-hez is eljuttatott közleményben. „Holttestére az ománi Maszkatban találtak rá helyi idő szerint péntek délután. A családot lesújtotta a hír, arra kérünk mindenkit, tartsák tiszteletben a privát szférájukat ezekben a nehéz időkben. További nyilatkozatot nem áll módunkban kiadni.”

Avicii a világ egyik legismertebb DJ-je volt, az egész világot körbeturnézta. Kezdetben electro- és progresszív house műfajban tevékenykedett, később nagy szerepe volt az EDM-hullám globális térhódításában.

Zenéivel tömegeket tudott megmozgatni, olyan ikonokkal dolgozott együtt, mint például Lenny Kravitz vagy Madonna. Grammy-díjra összesen kétszer jelölték, a David Guettával közösen készített 2012-es Sunshine és az egy évvel későbbi Levels miatt, de legnagyobb slágere a szintén 2013-as Wake Me Up volt, az ehhez készült videót már majdnem másfél milliárdszor látták a YouTube-on.

A csillogás mellett azonban a hírnév negatív oldalát is megtapasztalta. 2016-ban vonult vissza a fellépésektől akut hasnyálmirigy-gyulladása miatt. 2013-ban azt nyilatkozta a Time-nak, hogy betegségét túlzott alkoholfogyasztása okozta. A Variety cikke szerint 2014-ben epehólyagját és vakbelét is el kellett távolítani.

Avicii 2017-ben azt írta saját oldalán, hogy nem szeretné teljesen feladni a zenélést.

Mindannyian elérünk egy pontot az életünkben vagy a karrierünkben, amikor megértjük, mi számít nekünk a legjobban”

– állt posztjában.

FILES AVICII OBITFotó: AFP / Larsson Roswall

Zenésztársai közül többen is Twitter-üzenetben nyilvánítottak részvétet.

Forrás: CNN / Variety