Meghalt Albert Györgyi – nekrológ

Albert Györgyi 1964. május 9-én született Budapesten. A Magyar Rádióban kezdte szakmai pályafutását, riportere, majd szerkesztő-műsorvezetője volt az Ötödik Sebességnek, illetve a Táskarádiónak. Később a Kossuth Rádió Krónikájának riportere lett, majd a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetőjeként próbálta ki magát. Annak idején a televíziózásba is belekóstolt, rendszeresen tudósította az Oscar-gálákat, külföldi hírességekkel készített interjúkat. Az utóbbi években számos más feladatot, köztük sajtófőnöki megbízásokat is vállalt, a közelmúltban pedig a kereskedelmi csatornák műsoraiban is látható volt.

Az utóbbi időben egyre több hír számolt be a közismert médiaszemélyiség egyre súlyosbodó alkoholproblémáiról, illetve depressziójával. Albert Györgyi első könyve 2005 nyarán jelent meg “Miért pont én? – A depresszió szorításában” címmel, amelyben keresetlen őszinteséggel számolt be lelki problémáiról. A riporter-újságírónőt annak idején szoros kötelék fűzte bokszoló nagyapjához, akinek tavalyi halála nagyon megviselte – szüleivel régóta megszakította a kapcsolatot.

Albert Györgyi a magánéletében sem találta meg a boldogságot, háromszor is elvált. Első férje egy nála húsz évvel idősebb üzletember volt. Második férjétől, Máté Gábor színész-rendezőtől 1997-ben vált el. Utolsó házasságát Győrffy András borásszal kötötte, de mellette sem sikerült megállapodnia. A nyár végén ismét jobb színben látták ismerősei, hisz az esküvőre készült Galsai Dániel újságíróval – de később ebből sem lett semmi. Válásairól, szeretőiről és abortuszairól a “Miért pont ők? – A férfiak fogságában” című, tavaly megjelent könyvében vallott, ismét a rá jellemző nyíltsággal.