Meghalt a visszavarrt karú férfi

Meghalt az a férfi, aki munkahelyi balesetben veszítette el az egyik karját; a felső végtagot Miskolcon a megyei kórházban varrták vissza

A műtétet követően a helyreállított felső végtag életképesnek bizonyult, keringése helyreállt, a betegnek minden esélye megvolt arra, hogy meggyógyuljon és sérült karja működőképes lehessen – tájékoztatott Dr. Nagy Gábor, orvos-igazgató.

Szerdán délelőtt kötéscserét hajtottak végre, ekkor a beteg állapota még kielégítő volt. Délutánra romlott az állapota, ekkor újabb sebészeti beavatkozással próbáltak rajta segíteni. Az 56 éves férfi halálát az okozta, hogy egy rendkívül gyors lefolyású, vérmérgezéses állapot alakult ki, ami néhány óra alatt fejtette ki végzetes hatását. A kórokozóról a boncolás – melyet valószínűleg igazságügyi orvosszakértő bevonásával végeznek el – és a tenyésztés után tudnak biztosat mondani. Az orvos-igazgató emlékeztetett arra, hogy a Borsod megyei kórházban július 8-án operálták meg a beteget. A műtét csaknem hétórás volt, annak részeként visszavarrták a sérült felső végtagját, amelyet munkagép szakított le, a bal felkarjánál.

Ezt írta az Borsod Online:
„Több mint hat óra hosszat tartott a műtét, a teamet dr. Bábás Géza, a megyei kórház traumatológiai osztályának főorvosa vezette. Csütörtökön délelőtt a következőket tudtuk meg tőle: a bal felkarja felső harmadánál vágta le a karját egy gép a férfinak kedden reggel. Rövid időn belül a megyei kórházban volt, Sajóbábonyból szállították be a mentők. A levágott kar is a mentőautóban volt, megfelelő körülmények között. ”

Előzmény: