Meghalt a brit kormányfő apja

Meghalt Ian Cameron, a brit miniszterelnök apja – jelentette be a kormányfői hivatal szerdán. A 77 éves férfi franciaországi nyaralása alatt kapott agyvérzést.

A Downing Street közleménye szerint  Ian Cameron szerda délután hunyt el, röviddel azután, hogy fia, David Cameron két testvérével megérkezett abba a franciaországi kórházba, ahová reggel szállították be, miután rosszul lett. A kormányfő konzultált az orvosokkal, majd Londonból Toulonba utazott, ahol Nicolas Sarkozy francia elnök közbenjárására helikopter vitte őket a klinikához.

Az AFP tudósítása szerint a brit miniszterelnök és a család több tagja délután 17 óra után hagyta el a touloni kórházat, és Fort de Bregancon-ba, a francia elnök egyik rezidenciájára mentek, valószínűleg az éjszakát is ott töltik.

A brit miniszterelnök szülei kéthetes nyararáson tartózkodtak Franciaország déli részén, amikor Ian Cameron agyvérzést kapott, és szívproblémák is felléptek nála. Ian Cameron csak ritkán mutatkozott a nyilvánosság előtt, legutóbb fia választási kampányakor, áprilisban lehetett őt látni. Májusi győzelme előtt David Cameron egy interjúban azt mondta: apja óriási hős számára, aki nagy bátosággal és optimizmussal veszi egészségi problémáit. Az egykor brókerként dolgozó idős férfi már régóta beteg volt: az elmúlt években amputálni kellett az egyik lábát, és fél szemére megvakult.
– Független Hírügynökség –