Meggyújtották az első gyertyát az ország legnagyobb adventi koszorúján Nagykanizsán

Elkészült a rekordméretű adventi koszorú Nagykanizsán. Mint arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt, a Palini Általános Iskolában szalmabálákból és fenyőágakból egy több mint 25 méter átmérőjű koszorút készítettek. Szombaton az első adventi gyertyát ünnepi keretek között gyújtották meg a koszorún – mondta a Független Hírügynökségnek Magyar Ferenc, az intézmény igazgatója.

A munka két héten keresztül folyt és pénteken fejeződött be. A koszorú alapja 63 szalmabála, ezeket háromféle fenyőággal díszítették az iskola dolgozói, a gyerekek és a szülők. Összesen 15 tonna anyagot használtak fel a koszorú készítéséhez.

Szombaton az első adventi gyertyát Cseresnyés Péter, a város polgármestere gyújtotta meg. A rekordméretű koszorút az ünnepségen Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora mérte meg, aki hivatalosan is az ország legnagyobb adventi koszorújává nyilvánította az iskola által készített 26 méter átmérőjű művet. A tervek szerint mind a négy gyertyát meggyújtják a koszorún az ünnepek alatt – mondta az igazgató.