Friss hírek

2009.11.08. 12:59

Az MSZP a legkorruptabb párt - Nézõpont Intézet

<p>A Nézõpont Intézet kutatása szerint az emberek az MSZP-t tartják a leginkább korrupt pártnak. A válaszadók 23 százaléka gondolja korruptnak a kormánypártot - derül ki a felmérésébõl. A válaszadók 30 százaléka szerint minden párt korrupt. A kutatók október közepén ezer ember telefonos megkérdezése alapján készítették reprezentatív felmérésüket.</p>

A megkérdezettek több mint egyharmada nem tudott vagy nem akart megnevezni egyetlen pártot sem, amely összefüggésbe hozható a korrupcióval. A válaszadók 7 százaléka az SZDSZ-t, míg 6 százalékuk a Fideszt tartja a legkorruptabbnak. A többi párt, így a KDNP vagy a Jobbik egyetlen válaszolónak sem jutott eszébe.

A szocialistákat elsõsorban a 45-59 év közöttiek tartják korruptnak, míg az SZDSZ-rõl elsõsorban a fõvárosiaknak van rossz véleménye. A Fidesz szimpatizánsainak csaknem a fele az MSZP-t, míg a szocialistákat támogatók 38 százaléka valamennyi pártot korruptnak nevezte. A Jobbik szimpatizánsainak 41 százaléka az MSZP-t, 43 százaléka pedig az összes pártot korruptnak tartja - derül ki a Nézõpont Intézet felmérésébõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!