Meggyilkoltak egy 80 éves férfit Szekszárdon

300 forintot és egy óraszíjat vittek el attól a 80 éves férfitól, akit még kedden gyilkoltak meg otthonában, Szekszárdon. A rendőrség egy 17, egy 19 és egy 20 éves férfit gyanúsít a rablógyilkossággal – hangzott el a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján.

A elkövetők felehetően ismerték az áldozatott, azt gondolhatták, hogy a bácsinál sok pénz van otthon, az idős férfi ugyanis egy úgynevezett bögrecsárdát működtetett otthonában. Saját termelésű bort és röviditalt árult.
A rablók átmásztak a ház kerítésén, majd felfeszítették a fürdőszobaablakon lévő rácsot, ezen keresztül jutottak be a házba. Feltehetően az áldozat felébredt, miközben értékek után kutattak, és dulakodni kezdtek. A támadók olyan brutálisan megverték az idős férfit, hogy az belehalt sérüléseibe.

A házat felforgatták, és mivel más értéket nem találtak, 300 forinttal és egy óraszíjjal távoztak. A gyanúsítottak egy 17, egy 19 és egy 20 éves fiatalember. A rendőrség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indított eljárást ellenük. Előzetes letartóztatásban vannak.