Friss hírek

2010.04.23. 09:56

Szombaton Critical Mass - két híd forgalmát is érinti a felvonulás

<p>Szombaton tartják a Critical Mass kerékpáros felvonulást a fõvárosban. A Föld Napja alkalmából tartott rendezvény célja, hogy népszerûsítse a kerékpáros közlekedést. A megmozdulásra több ezer embert várnak. Budapesten több helyen ideiglenes forgalomkorlátozásokat vezetnek be.</p>

A Kritikus Tömeg elnevezésû kerékpáros felvonulás az egyik legnagyobb civil esemény Budapesten. A legfontosabb cél, hogy minél több ember kapjon kedvet a kerékpáros közlekedéshez és az esemény másnapján is azzal menjen munkába vagy iskolába. A szervezõk, a Levegõ Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub arra is felhívja a figyelmet, hogy mielõbb csillapítani kell a belvárost átszelõ Kossuth Lajos utca forgalmát.

A felvonulást Robert Milders, Hollandia nagykövete nyitja meg. A köztudottan kerékpáros-barát országból érkezõ diplomata egyébként pénteken egy kerékpártárolót is adományoz a fõvárosi biciklistáknak. A szombati rendezvény végállomása a Petõfi Csarnok melletti Nagyrét lesz, ahol a Levegõ Munkacsoport két standján kiszámolják bárki ökolábnyomát, a közlekedési totót helyesen kitöltõk pedig fényvisszaverõs, biciklis ajándékokat vihetnek haza.

A rendõrség fokozott figyelemre inti az autósokat Critical Mass kerékpáros felvonulás idejére. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint a menet délután három órakor indul a Lánchídtól és az Olof Palme sétánynál ér véget. A kerékpárosok a Lánchíd - Clark Ádám tér - Alagút - Attila út - Krisztina körút - Erzsébet híd - Március 15. tér - Pesti alsó rakpart - Garibaldi felhajtó - Kossuth tér - Alkotmány utca - Szemere utca - Szent István körút - Nyugati tér - Teréz körút - Oktogon - Andrássy út - Hõsök tere - Olof Palme sétány útvonalon kerekeznek majd végig. A Lánchidat délután két órától négyig lezárják, az Erzsébet hídon pedig csak Pestrõl Budára lehet majd közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!