Meggyengült a Fidesz-frakció Ózdon

Akt.:
Három képviselő kilépett az ózdi Fidesz–KDNP-frakcióból
Három képviselő kilépett az ózdi Fidesz–KDNP-frakcióból - © Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – Két képviselő függetlenként, egy pedig a frakcióból kilépve folytatja a munkáját az ózdi képviselő-testületben.

Az ózdi képviselő-testület legutóbbi tanácskozásán Fürjes Pál, a Fidesz helyi elnöke bejelentette, hogy nyolc fővel megalakult a frakciójuk. Abban a pillanatban rajta kívül Vitális István, Tóth Pál, Obbágy Csaba, Csutor László, dr. Kósné Dargai Rita, dr. Mészáros Miklós és Tartó Lajos alkotta a pártszövetség csoportosulását. A hét elején azonban három területi képviselői is kilépett, közülük ketten függetlenként folytatják a munkájukat.

A város érdekében

– A frakcióból történő kilépésem pontos indoka belügy, akire tartozik, annak részletesem beszámoltam a döntésemről – fogalmazott Tartó Lajos. – Ezt bejelentettem polgármester úr felé is, és kértem, hogy a következő ülésen a közvélemény előtt is ismertesse. A folytatásban függetlenként végzem a munkám, tehát a napirendi pontok szavazásakor nem köt a frakciófegyelem. Amit vállaltam, a választás előtt és alatt, azt becsületesen teljesítettem, ám a képviselői feladataimat – csakúgy, mint korábban – pártoktól mentesen akarom végezni.

Hasonlóan vélekedett dr. Mészáros Miklós is, aki az előző ciklusban ugyancsak nem tartozott egyetlen párthoz sem, idén ősszel viszont Fidesz támogatással nyerte meg a területén az önkormányzati választást.

– Az alakulás után részt vettünk a frakció munkájában, ám ekkor egyértelműen látszott, hogy a két fél között személyi kérdésekben nem lesz megegyezés – utalt az előző ülésre dr. Mészáros Miklós. – Éppen ezért a város érdekében nekünk kellett ezt a döntést meghozni. A húsz éves független státuszunk miatt döntöttünk így, a jövőben pártpolitika mentesen kívánunk dolgozni. Hisszük, hogy ezzel egy olyan konszenzust tudunk teremteni a testületben, ami lehetővé teszi a gördülékeny, napi munkát.

Színesedik a paletta

Dr. Kósné Dargai Rita helyzete némelyest más, hiszen ő Fideszesként nyerte meg a területét. A párttagságát a jövőben is fenn kívánja tartani, de a frakcióból kilép, hogy a napirendi pontok szavazásakor a saját elhatározásból dönthessen. Az ózdi testületben így jelenleg a Fidesz-frakcióban öten maradtak, egy párttársuk pedig azon kívül politizál. A jobbikosok ugyancsak öten vesznek részt a munkában, míg a baloldalt egy politikus testesíti meg. Mostantól pedig két független képviselő is dolgozik a város fejlődéséért.

ÉM-ME