Megfordították a negatív tendenciát Galvácson

A galvácsi napelempark
A galvácsi napelempark - © Fotó: ÉM
Galvács – Idén is megtartották szombaton Galvácson a már hagyományos farsangi disznótoros rendezvényt, amelyen a település vezetése a helyi vállalkozóknak mond köszönetet a támogatásért, amelyet a településnek adnak.

Zöld energiával

Az idei rendezvénynek azonban külön apropót adott, hogy rekordgyorsasággal épült meg egy napelempark, amely a gazdaságos és környezetbarát energia előállításában jut nagy szerephez. A beruházó Adina Energy Kft. és a kivitelező Solar Építő Kft. nevében dr. Aswad Dina beszélt a beruházásról. Elsőként azt hangsúlyozva, hogy maga is galvácsi gyökerekkel rendelkezik, így esett a választás a településre, amelynek vezetése szívesen fogadta a fejlesztést.

A beruházás összértéke 180 millió forint volt és tíz cégnek adott munkát. A megtermelhető évi 5 gW energia kétszáz család elektromos áram szükségletét biztosítja majd, a cég és a település harminc évre kötelezte el magát a napenergia mellett.

Slezsák József polgármester hangsúlyozta: ma már nem elvándorlásról, hanem fiatalodásról lehet beszélni a településen, ugyanis egyre több a gyerek és a fiatal családok költöznek oda.

– Élhetőbbé tudtuk tenni a településünket, kedvelt rendezvényeink vannak és megfordítottuk a negatív tendenciát, amelyhez sok segítőre találtunk – tette hozzá.

A rendezvényen részt vett Demeter Zoltán, országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, mindig szívesen látogat Galvácsra, mert jó példája annak, hogy minden sikerülhet, ha van közösségi összefogás. Így lehet élhetővé, és szépen fejlődővé tenni egy települést.

– HI –